TDI 100KM cos słabe?? Vag błąd 16485.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• TDI 100KM cos słabe?? Vag błąd 16485.

za te pieniadze to bym kupil jakiegos wypasnego meska albo audi i bym sie nie osmieszal z autem przywodzacym na mysl bluzy rebooka ze stadionu XXlecia

TDI 100KM cos słabe?? Vag błąd 16485.

Hej
    Mam passata 2001, Silnik 100KM AVB. Kupiłem go niedawno i nie znam sie za bardzo ale dzieja sie dziwne rzeczy z silnikiem. Kupilem jakis tam tester ODB i podpiąłem do autka.
    W silniku kilka bledów
    Przede wszystkim moc w samochodzie byla tragiczna. Samochodzik po zapaleniu czasami jechal dosc dynamicznie, ale przeważnie nie mogłem osiągnąć 120km/h. Zdażało sie ze na początku jechał dość dobrze ale po chwili chyba turbo sie wyłączało i porażka.
    Zmieniłem jakiś "ZAWÓR CZUJNIK TURBINY " i teraz w sumie nie jest źle ale...
    No właśnie, turbo przestało sie wyłączać ale włącza sie od ok 3tys ale tylko za pierwszym razem. Później jest ok, działa cały czas tylko samochód jest troszke przymulony tz. 5 bieg, 100km/h, gaz a on nie przyśpiesza, trzeba go trzymac cały czas min.2,5 tys. obrotów wtedy jedzie. (Mialem golfa 110KM, Passata 90KM i moge powiedziec ze jechaly wiele lepiej, ten jakby mial ok 75-80KM)
    W vag błąd 16485.
    Przeczytałem ze może to być błąd spowodowany czujnikiem recylkulacji spalin lub przepływomierzem.
    05 Jetta Wagon threw a cel while driving the other day. 16485 - Mass Air Flow Sensor (G70): Implausible Signal P0101 - 000 - - Did a bit of searching around, seems like this is generally caused by a hose off or an air leak in the intake path. I checked everywhere I could think of and...

It is known that the EGR will cause stumbling when plugged but I just learned that the MAF does too. Reading MAF threads here mostly speak of poor performance caused by the MAF failure requiring replacement. Well I just discovered that the MAF also causes stumbling and unsteady power delivery...

Czy ktos miał podobny problem lub może polecić mi jakis dobry zakład na podkarpaciu?
    ps.Słyszałem ze dobry jest HOFMAN w Rzeszowie.
    Pozdrawiam Malina.

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

Zamieszczone przez adam311
      Przeczytałem ze może to być błąd spowodowany czujnikiem recylkulacji spalin lub przepływomierzem.
      Nie moze, tylko to jest blad przeplywomierza!

Wymien przeplywke i po sprawie.
      Załączone pliki
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

Pracuję...